Ideologiamme

Aktiivisuuden puute tuhoaa jokaisen ihmisen hyvän kunnon, kun taas liikunta ja fyysinen harjoittelu pelastaa ja säilyttää sen.
–Platon, yksi länsimaisen filosofian ja tieteen isistä.

Meillä on visio. Haluamme saattaa ihmiset liikkeelle. Haluamme lisätä ihmisten työtehoa ja muuttaa vallalla olevan käsityksen siitä, miten työtä pitää tehdä. Haluamme ihmisten ymmärtävän ja kunnioittavan kehonsa toimintaa. Haluamme yksinkertaisesti ihmisten voivan paremmin.

Vallalla on uskomus, että saadaksemme enemmän aikaiseksi, meidän tulee tehdä enemmän töitä. Ollaksemme hyviä työntekijöitä meidän tulee olla ahkeria ja kiireisiä. Toimistotyössä tämä näkyy siten, että pyrimme eri menetelmin pitämään ihmisen mahdollisimman pitkään paikallaan näyttöpäätteen edessä, vain lisätäksemme hänen työtehoaan. Käytämme valtavasti aikaa siihen, että saamme tukahdutettua elimistömme liikkumistarpeen panostamalla ergonomiaan. Kehitys on johtanut siihen, että pystymme viettämään työpisteessä yhä pitempiä aikoja ilman tarvetta liikkua. Tutkimukset, tilastot ja käytäntö ovat kuitenkin osoittaneet, että keho ei kestä tällaista. Ratkaisuna ongelmalle esitetään taukojumppaa ja vapaa-ajan kuntoilua. Niiden avulla kehon oletetaan kestävän päivittäistä staattisuutta mahdollisimman pitkään ilman toimintakyvyn menetystä.

Miksi emme puuttuisi itse ongelmaan eli työskentelytapoihin yhdistämällä kehon luontainen liikkumistarve ja työnteko? Tutkimusten mukaan jo pieni liike aktivoi sekä mieltä että kehoa. Aktivointi sujuu helposti vaihtamalla perinteinen toimistotuoli jousituoliin. Jousituolin avulla keho pysyy istuessamme jatkuvasti pienessä liikkeessä. Mikä parasta, aktivoimme koko kehon (lisää tuolin fysiologisista vaikutuksista löydät täältä), jolloin myös mieli aktivoituu ja työteho kasvaa huomattavasti. Pystymme myös säilyttämään työtehon korkeana pidempään, ja vaikka teemme istumatyötä, keho saa huomaamattamme jatkuvaa liikuntaa. Tämä jos mikä on hyötyliikuntaa. Koska keho on toiminut aktiivisesti koko päivän, olo on virkeä myös työpäivän jälkeen. Mikä parasta, hyvin toimiva keho kannustaa liikkumaan myös vapaa-ajalla. Iltakävelylle tai jumppaan lähteminen helpottuu ja tuloksena on hyvä olo.

Kiinnostuitko tuotteista?